Featured Projects

 

Elon University’s Schar Center Donor Wall

Among the many components Syntech designed and produced within Elon University’s new 154,450 sq. ft arena Schar Center, you’ll find the ‘Donor Recognition Wall’ and ‘The Varney Boys’ feature walls front and center. This one of a kind project utilizes the same tongue & groove wood flooring laid on the arena floor. The wood spans 117’ x 6.5’ of wall space and wraps around a corner. Donor names are laser engraved, paint filled and sealed with numerous coats of polyurethane. Additional layers of wood flooring, applied dimensional letters, direct to substrate printed images and the “Varney Boys” story panel add depth and dimension to finish the piece.

The design was a collaboration between Elon Planning, Design & Construction, Elon Advancement Services & Syntech.

 

City of Graham Exterior Wayfinding

The City of Graham approached Syntech with the desire to develop a comprehensive wayfinding plan. Paramount to the overall goal was the immediate need to enhance visibility and access to public parking options around the burgeoning historic downtown district. Through effective communication and collaboration, Syntech partnered with key City Leadership staff to determine design criteria, location planning, and detailed construction documentation. Phase I of the wayfinding signage plan not only increased visibility of existing parking opportunities but also informs visitors of the many attractions downtown Graham has to offer. These steps included some public input as well as NC-DOT approval and was implemented within a few months of project onset. Look for additional phases to follow in 2019 and beyond.

 

‘Lissette & Bartee’ Environmental Graphics at Wake Forest University’s Well Being Center

Leadership gifts through the Wake Will Lead campaign helped make the $60 million Reynolds Gym transformation project possible. Syntech was contracted to bring WFU Creative Communications’ donor recognition designs to life in both the Bartee Fitness Area and Lissette Fitness Area. Over 950 total sq. ft. of wall space was covered with 3M Gold Metallic vinyl graphics and prismatic dimensional letters. Lissette Fitness Area proved extra challenging due to the wall graphics beginning at 9’ from floor level to 13’ high.

The project was a collaboration between WFU Planning & Construction, WFU Advancement - Alumni and Donor Services, Communications & External Relations, WFU Campus Recreation and Syntech.